Teknoloji

YouTube Music’te şarkı aramayı kolaylaştıracak yeni özelliğin testleri başladı

youtube music podcast

YouTube Music kullanıcıları yakında şarkı ararken yeni bir özellikten faydalanabilecek gibi görünüyor. Söz konusu özellik ana YouTube uygulamasına aylar önce eklenmişti.

Bir Reddit kullanıcısı tarafından yapılan paylaşıma göre, YouTube Music’in iOS uygulamasında sesle arama ikonunun yanında yeni bir şarkı arama ikonu bulunuyor. Bu ikona dokunulduğunda şarkı çalarak ya da mırıldanarak arama yapmak mümkün oluyor.

Söz konusu özelliğin kulağa oldukça tanıdık gelmesi şaşırtıcı değil. Mırıldanarak şarkı arama özelliği, Google’ın Arama uygulamasında uzun süredir mevcut. Buna ek olarak, Pixel serisi telefonlarda da yakınlarda çalan şarkılar “Şimdi Çalıyor” özelliğiyle tespit edilebiliyor. Android telefonlarda ise Google Asistan üzerinden çalan şarkıların ismi mırıldanma ya da söyleme yoluyla öğrenilebiliyor.

youtube music

Google yeni YouTube Music özelliğini sınırlı ölçekte test ediyor

Bunun bir müzik uygulaması için son derece faydalı bir özellik olduğu söylenebilir. Ancak henüz YouTube Music’in iOS ve Android sürümlerinde bu özellikle karşılaşan kullanıcıların sayısı oldukça az. Bu da Google’ın şimdilik sınırlı ölçekte bir test yürüttüğünü düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER