Eğlence

YouTube Music için Spotify’ın izinden götüren yenilikler

youtube music web uygulama

YouTube Music uygulamasına küçük, ancak kullanışlı birtakım güncellemeler geldi. Bunların arasında Siri için tam destek ve bir masaüstü web uygulaması olarak yükleme için destek de bulunuyor.

Eğer bir iOS cihazı kullanıyorsanız, Siri’ye şarkıları doğrudan YouTube Music’ten çalmasına dair komut verebilirsiniz. Uzun bir süredir Siri sadece Apple’ın kendi müzik kaynaklarını destekliyordu. Ancak iOS 13’te Apple, Siri için üçüncü taraf uygulamalarla kullanma imkanını da getirdi. Spotify bu ayın başlarında söz konusu desteği eklemişti. Şimdi YouTube’un da aynı yolu kendi müzik yayın servisi için izlediğini görüyoruz.

Bugün gelen bir başka yenilik de masaüstü web uygulama desteği oldu. Bundan böyle bilgisayarınızda bağımsız bir YouTube Music uygulaması olabilecek. Böylelikle her seferinde internet tarayıcınızla web sitesini ziyaret etmeniz gerekmeyecek. Bir web uygulaması olduğu için wen sitesini ziyaret etmekten farklı bir deneyim yok. Ancak müzik oynatıcısını internet tarayıcısının kullanıcı arayüzünde gezinmek yerine kendi penceresinden yönetmek daha kullanışlı olacaktır. Aynı zamanda kendi başlatma ikonu da olacak.

YouTube Music’e masaüstündeki ikonla erişebileceksiniz

Eğer web uygulamasını yüklemek isterseniz, YouTube Music’i ziyaret ettiğinizde internet tarayıcısında adres çubuğunun sağ kenarında küçük bir ikon göreceksiniz. Web uygulaması herkes için aktif hâle geçmiş gibi görünmüyor. Ancak YouTube desteğini kademeli olarak getirildiğini belirtiyor.

Yapılan bu yeniliklerle birlikte YouTube Music, söz konusu yerel platform desteği olduğunda biraz daha Spotify’ın seviyesine gelecektir. Spotify, bir web oynatıcısına sahip olmanın yanı sıra masaüstü uygulamasına da sahip. YouTube’un müzik servisinin uygulaması yerel uygulama değil, ancak kendini evde hissettirmesi açısından doğru yönde atılmış bir adım olarak nitelendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER