Teknoloji

Google, YouTube Music için Gemini eklentisi hazırlıyor

youtube music podcast

Google, ChatGPT’ye karşı daha iyi rekabet edebilmek amacıyla yapay zeka destekli sohbet robotu Gemini’ye büyük yatırım yapıyor. Google’ın bu yarışta avantaj elde etmesinin yolu, daha fazla uygulama ve hizmetin yapay zeka sohbet robotuyla entegre edilmesinden geçiyor. Gemini Eklentileri (eski adıyla Bard Eklentileri) bu hedefe ulaşmanın iyi bir yolu gibi görünüyor. Gemini Eklentileri’nin uzayan listesine yakında katılacak platformlar arasında YouTube Music de bulunuyor.

Google Gemini, Eklentiler sayesinde çeşitli Google uygulama ve hizmetlerindeki bilgilere erişebilir ve bunları daha iyi AI sonuçları sunmak için kullanabilir. Örneğin, Gemini için Google Workspace eklentisi kendi içeriğinizden özet yanıtlar almanızı sağlarken, Gemini için Google Haritalar eklentisi ise konuma dayalı bilgiler sunabilir.

YouTube Music Gemini ile yeni şarkıların keşfine de yardımcı olacak

Gemini’deki YouTube Music eklentisiyle en sevilen şarkıları, sanatçıları, çalma listelerini ve daha fazlasını aramak ya da keşfetmek mümkün olacak. Şarkı aramak, ruh haline uygun bir radyo bulmak ve yeni müzikler keşfetmek için Gemini’den yardım alınabilir.

Eklenti aktif hâle getirildiğinde Gemini YouTube Music hesabındaki oynatma listesi, geçmiş ve tercihler gibi verilere de erişebilecek. Verilerin Gemini ile sohbete dahil edilmesi durumunda YouTube Music’teki bilgiler diğer eklentilerle de paylaşılabilir.

YouTube Music’teki Gemini eklentisinin “Müzik Sağlayıcı” özelliğinden farklı olması bekleniyor. Eklenti, Gemini aramasını YouTube Music’teki bilgilerle detaylandırırken, Müzik Sağlayıcı, müzik çalmak için varsayılan uygulamayı ayarlamayı mümkün kılıyor.

İLGİLİ HABERLER