Eğlence

YouTube Music Google Play Müzik’in en iyi özelliklerini barındıracak

youtube music

youtube musicGoogle yenilediği YouTube Music ile çevrimiçi müzik pazarında Apple Music ve Spotify ile daha güçlü biçimde rekabet etmeyi amaçlıyor. Şirket yeni servisini kısıtlı bir ölçekte de olsa kullanıma sunarken, tüm kullanıcıların yeni platforma erişebilmesi için biraz beklemek gerekiyor.

Bu bekleyiş devam ederken Google’ın mevcut müzik uygulaması Google Play Music de varlığını sürdürecek. Her iki servisin de ürün müdürlüğünü yürüten Elias Roman, kısa vadede Google Play Müzik kullanıcıları için hiçbir şeyin değişmeyeceğinin altını çizdi.

Google müzik platformlarında yapacağı büyük değişiklikler öncesinde kullanıcılarına gerekli bildirimleri yapacağını belirtirken, hâli hazırda Google Play Müzik’i kullanan herkesin zaman içinde yeni servise geçiş yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak bu durum da kullanıcılar adına bir sorun olmayacağa benziyor. Google’dan T. Jay Fowler, Google Play Müzik’teki çalma listelerinin, koleksiyonların ve tercihlerin de YouTube Music’e aktarılacağını dile getirdi. Kullanıcılar tarafından yapılan yüklemeler de yeni platforma taşınacak özelliklerden biri olacak.

Google, mevcut Google Play Müzik abonelerinin YouTube Music’e transferini 2019 itibarıyla tamamlamayı planlıyor. Ancak şirketin çok da hızlı hareket etmemesi, bu sürecin sarkabileceğini düşündürüyor. Elias Roman, transfer süreci tamamlandığında Google Play Müzik’in tüm önemli özelliklerinin yeni platforma taşınmış olacağını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER