EğlenceTeknoloji

YouTube Music’te artık şarkıların dinleme sayıları gösteriliyor

youtube music podcast

YouTube Music kısa bir süre önce Şimdi Çalıyor ekranı için gradyan bir arka planı kullanıcılarla buluşturmuştu. Platformdaki yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Artık her şarkının yanında dinlenme sayılarını da görmek mümkün olacak. Çalma listelerinin kapak resimleri için sunulan yapay zekâ desteği ise daha fazla kullanıcıya ulaştırılıyor.

Aslında şarkıların dinleme sayılarını görebilme imkanı platformda daha önce mevcuttu. Ancak bunun için Şimdi Çalıyor ekranındaki İlgili seçeneği üzerinden Şarkı Detayları menüsüne gitmek gerekiyordu. Artık albüm veya çalma listesi arayüzlerinde şarkı isimlerinin yanında dinleme sayıları görülebiliyor.

Bu değişiklikle birlikte YouTube Music’in sunduğu deneyim, ana uygulamanın sunduğu deneyime biraz daha yaklaşıyor. Ancak bazı kullanıcılar şimdiden bu eklemeyle albüm sayfalarının daha kalabalık hâle geldiğinden şikayet ediyor ve dinleme sayısının web üzerinde gösterilmesinin daha kullanışlı olduğunu belirtiyor.

youtube music

Çalma listesi kapak resmi oluşturma aracı da daha fazla kullanıcıya açılıyor. Kullanıcılar çalma listelerini görüntülerken kapak resminin sağ alt kısmında bir kalem ikonu belirliyor. Bu ikona dokunulduğunda dokuz farklı tema seçeneği gösteriliyor. Söz konusu seçenekler şu şekilde sıralanıyor: Renkler, Döngüler, Seyahat, Ruh Halleri, Doğa, Hayvanlar, Manzaralar, Yiyecek ve İçecekler veya Fantezi.

youtube music

YouTube Music yedi kapak seçeneği sunuyor

Tema seçiminin ardından kullanıcıların bir veya üç unsurunu değiştirebileceği bir bilgi istemi oluşuyor. Şu an için seçenekler pek geniş olmasa da, “Rastgele” seçeneğiyle tüm süreç YouTube’a da bırakılabiliyor. En sonda yedi seçenek sunulurken, dileyenler orijinal albüm kapağına da geri dönebiliyor.

youtube music

YouTube Music söz konusu özelliği ekim ayında ABD’de yaşayan kullanıcıları için iOS ve Android uygulamalarında sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER