EğlenceManşetler

YouTube Music çalma listeleri, radyo ve müzik videolarıyla geliyor

youtube musicYouTube çevrimiçi müzik pazarına yönelik merak edilen planlarını sonunda açıkladı. YouTube Music adını taşıyan yeni platform, 22 Mayıs itibarıyla faaliyete geçecek. İlk etapta sadece ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, Meksika ve Güney Kore’deki kullanıcılar servisten faydalanabilecek. Bu ülkelerin ardından Birleşik Krallık’ta da platform kullanılabilecek.

YouTube’un müzik alanındaki açılımı uzun süredir bekleniyordu. Son zamanlarda çıkan haberlerde ise platformun adı daha çok “YouTube Remix” şeklinde anılmaya başlamıştı. Google’dan yapılan açıklamaya göre, yeni servisin kullanıcıları YouTube’un geniş müzik videosu kütüphanesinden de yararlanabilecek. Kullanıcılar şarkıları dinlemenin yanı sıra videolarını da izleyebilecek.

Yeni platformun ürün müdürü Elias Roman, YouTube’un temelinde video deneyiminin olduğunu hatırlattı. Roman sözlerine şöyle devam etti: “YouTube Music, müziği YouTube’un sihriyle buluşturan yeni bir servis. Müzik dünyasını keşfetmek bundan böyle çok daha kolay ve kişisel olacak. Farklı müzik uygulamaları ve YouTube arasında gidip gelme devri artık sona eriyor.”

Yeni servise biraz daha derinlemesine bakıldığında ise Google’ın henüz Google Play Müzik’ten vazgeçmeye tam anlamıyla hazır olmadığı görülüyor. Mevcut Google Play Müzik aboneleri, abonelikleri çerçevesinde YouTube Music Premium’a erişebilecek. Google Play Müzik cephesinde şimdilik bir değişiklik yapılmayacak.

YouTube Music kullanıcılara yenilenmiş bir mobil uygulama ve müzik için tasarlanmış yeni bir masaüstü medya oynatıcısı vadediyor. YouTube Music Premium servisi için ABD’de kullanıcıların aylık 9.99 dolar ödemesi gerekecek. YouTube Red’in yenilenmiş versiyonu YouTube Premium’un üzerinden müzik servisine erişmek isteyenler ise 11.99 dolar ödeyecek.

İLGİLİ HABERLER