Eğlence

YouTube Music Android uygulamasında yeni çalma listesi tasarımı test ediliyor

youtube music android

Farklı formatlarda ve çeşitlilikte çalma listelerinin oluşturulabilmesi, Google’ın YouTube Music’teki en önemli motivasyonlarından biri. YouTube Music Android uygulaması için test edilen yeni tasarım, şirketin bu doğrultuda önemli adımlar attığını gösteriyor.

Artık YouTube Music’teki çalma listelerinde listeyi oluşturan kişinin adını ve oluşturulma tarihini görmek mümkün olacak. Buna ek olarak, listelerin kapak fotoğrafları da kullanıcılar tarafından özelleştirilebilecek.

Buna ek olarak, çalma listesinin adı daha büyük harflerle yazılacak. Ayrıca çalma listesinin tanımı da daha net şekilde görüntülenebilecek. Paylaşım ikonunun yerini de değiştiren Google’ın karışık çalma için ekstra bir buton eklemediği görülüyor. Ancak liste çalmaya başladığında karışık çalma sırasına geçmek mümkün olacağa benziyor. Listedeki toplam şarkı sayısının da bilgi kısmında görülmediğini belirtmekte fayda var.

youtube music androidİlk başta bu yeni tasarımın sadece YouTube tarafından hazırlanan çalma listelerinde görülebildiği düşünülmüştü. Ancak daha sonrasında kullanıcılar ve topluluklar tarafından hazırlanan çalma listelerinde de tasarımın yenilendiği ortaya çıktı.

YouTube Music Android uygulamasındaki tasarım değişikliklerinin ne zaman tüm kullanıcılarla buluşacağı konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil. Ancak internet devinin kısa süre içinde bu konuda harekete geçmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER