Eğlence

YouTube Music Android uygulamasına “İndirilenler” kısayolu

youtube music android

YouTube Music’ten “Çevrimdışı Karışık Listeler” kısayolunun çıkarılması servisin kullanıcılarını mutsuz etmişti. Şirket, mutsuz kullanıcıları biraz olsun sevindirecek bir adım atmaya hazırlanıyor. YouTube Music Android uygulamasına “İndirilenler” adını taşıyan yeni bir kısayol ekleniyor.

YouTube Music’in Android uygulamasının ikonuna uzun basıldığında kullanıcıların karşısına “İndirilenler” başlıklı yeni bir uygulama kısayolu çıkacak. Bu kısayola dokunulduğunda telefona indirilen şarkılar karışık bir sırayla çalmaya başlayacak.

Bu karışık çalma işlemi kullanıcıların cihazlarına indirdikleri tüm şarkı, albüm ve çalma listelerini kapsayacak gibi görünüyor. YouTube Music’te daha önce “Akıllı indirme” teknolojisiyle otomatik olarak oluşturulan çevrimdışı çalma listelerine erişilebiliyordu.

Tıpkı diğer uygulama kısayolları gibi, bu kısa yolda doğrudan ana ekrana sürüklenebilecek. Böylelikle çevrimdışıyken dinleyebilecek çalma listeleri oluşturmanın en hızlı ve pratik yolu kullanıcılara sunulmuş olacak. Yeni özelliğin kullanıcılar için doğrudan “İndirilebilenler” bölümüne gitmekten daha kullanışlı göründüğü söylenebilir.

YouTube Music Android uygulamasının 4.63 ve 4.64 sürümlerinde yeni kısayolu görmek mümkün. “Çevrimdışı Karışık Listeyi Oynat” kısayolu, YouTube Music’in iOS uygulamasında ise hâlâ mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER