Eğlence

YouTube Music bundan böyle Android telefonlarında daha çok kullanılacak

youtube music

YouTube Music, Android’in bir parçası olarak yüklü gelecek en son Google uygulaması oluyor. Şirketin yaptığı duyuruya göre, abonelik tabanlı müzik servisinin uygulaması Android 10 ile çalışan tüm akıllı telefonlarda yüklü olarak gelecek. Bu uygulama Google Play Music’in yerini alacak.

Şimdiye kadar YouTube Music’in Google Play’den ayrı olarak indirilmesi gerekiyordu. Ancak artık buna gerek kalmayacak. Ayrıca uygulama gelecekte Android 9 Pie ile yüklü olarak gelen yeni cihazlarda da ön yüklü olarak sunulacak.

YouTube Music ürün yöneticisi Brandon Bilinski, konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında, “Yeni Android 10 cihazlarına sahip Google Play Music dinleyicileri, Google Play Store’dan Google Play Music’i indirerek ve hesaplarına giriş yaparak bu uygulamanın keyfini çıkarmaya devam edebilir.” dedi.

YouTube Music’in çıkışından bu yana Google, bu servisin en sonunda Google Play Music’in yerini alacağını ve abonelik imkanı da sunan tek müzik platformu olacağını söylemişti. Ancak şirket kullanıcı yüklemelerini ve kütüphanelerini Play Music’ten YouTube Music’e taşımakta geç kaldı. Ayrıca bu taşıma oluncaya kadar kullanıcılar da değişiklik yapmaya pek istekli görünmedi.

YouTube Music Türkiye’de geçtiğimiz yaz açılmıştı

YouTube Premium yaz aylarında Türkiye’de de faaliyete geçmişti. Bununla birlikte YouTube Music de ülkemizde kullanıma sunulmuştu. YouTube Premium abonesi olmak, reklamsız video izleme ve videoları çevrimdışı izleme için indirmenin yanı sıra YouTube Music Premium aboneliğini de kapsıyor.

Yeni Android telefonlarında bu uygulamanın ön yüklü olarak sunulması ülkemizde de servisin kullanımını biraz daha artıracaktır.

İLGİLİ HABERLER