Eğlence

YouTube mobil uygulamalarının ana sayfasında videoları otomatik oynatacak

youtube mobil

YouTube mobil uygulamalarını daha önce Premium kullanıcılarına sunduğu bir özellikle yenilemeye hazırlanıyor. Ancak bu özellik pek çok kişinin merakla beklediği arka planda oynatma özelliği olmayacak. YouTube kullanıcılarının iOS ve Android uygulamalarının Ana Sayfa sekmesinde gördüğü videolar, otomatik olarak oynatılacak.

Otomatik oynatma özelliği varsayılan olarak aktif şekilde sunulacak. Ancak kullanıcılar özelliğin işleyişini değiştirebilecek veya tamamen devredışı bırakabilecek. Değişiklik yapıldığında sadece cihazlar Wi-Fi ağına bağlıyken videolar otomatik olarak oynatılacak.

Ana Sayfa sekmesindeki videoların otomatik olarak oynatılmasının temel amacının videoların izlenme sayılarını artırmak olduğunu görmek çok zor değil. Videoları mobil cihazlarda daha kolay izlenebilir kılmayı amaçlayan Google, bunun için mümkün olan en uygun formatı seçmişe benziyor. Videolar ana sayfada gösterilirken sessiz ve altyazıları otomatik olarak açılmış biçimde izleyicilere ulaştırılacak. YouTube’un bu yeni yaklaşımının içerik sahiplerine daha fazla maddi getiri sağlayacağı, YouTube’a da daha yüksek etkileşim rakamlarına ulaşma fırsatı sunacağı belirtiliyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”U1ALFgu8zZ8″]

YouTube mobil uygulamalarında gerçekleştireceği değişikliği de bir video aracılığıyla anlattı. Videoda konuşan YouTube’un ürün müdürlerinden David Sharon, Ana Sayfa’da otomatik oynatma özelliği konusunda bazı detaylar verdi. Otomatik olarak oynatılan mobil videoların veri tüketimini azaltmaya çalışan Google, üç farklı altyazı türü seçeneği sunuyor. Videolar otomatik, içerik sahibi tarafından yüklenen veya kullanıcılar tarafından sağlanan altyazılarla gösterilebilecek. İçerik sahiplerinin videoları için en güzel küçük resmi sunma konusunda ne kadar hassas davrandığını bilen YouTube, otomatik ön izlemeleri küçük resmi kısa bir süreliğine gösterdikten sonra başlatacak.

YouTube mobil uygulamalarının Ana Sayfası’nda videoları otomatik olarak oynatmaya ilk olarak Premium paketinde başlamıştı. Premium paket kullanıcıları bu özelliği çoğunlukla sevse de, bazı kullanıcıların bu özelliğe tepki göstermesi de muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER