Eğlence

YouTube mobil uygulamalarına TV deneyimini geliştirecek yenilikler

youtube android uygulama

YouTube insanların istedikleri cihazda video izlemelerini, kontrol etmelerini ve eksiksiz YouTube deneyimini yaşamalarını istiyor. Şirket geçen haftanın sonlarında yayınladığı bir blog yazısında ürün ekibinin mobil uygulamalarında bu yıl yaptıkları değişiklikler listelendi.

Yapılan değişiklikler arasında insanlara iOS veya Android uygulamasında sesle arama yapma imkanı bulunuyor. Üstelik video TV’de yayınlanıyor olsa bile bu arama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Örneğin yemek tarifini telefonunuzda ararken, istediğiniz içeriği TV’de gösterebilirsiniz.

Ayrıca şirket, PlayStation 4 veya PlayStation 4 Pro üzerinden yayın işlemi yapıldığında da videoların HDR formatında izlenebildiğini belirtiyor.

YouTube Android uygulaması bir uzaktan kumandaya dönüşüyor

Diğer muhtemel değişiklikler arasında Android mobil uygulaması için çalışılanlar da bulunuyor. Alman site SmartDroid, Android kullanıcılarının mobil uygulamayı, içerik yayının yapıldığı sırada bir uzaktan kumanda gibi kullanma imkanını getiren bir güncellemenin yayınlandığını kaydetti. Güncellemeyle yön tuşlarına sahip bir kumanda geliyor, bu da platform üzerinde gezinmeyi sağlıyor, videoları bulmayı kolaylaştırıyor. Aynı zamanda alt yazılara ve kalite kontrollerine de daha hızlı erişim imkanı veriyor.

Tüm bu uygulama değişiklikleri küçük gibi görünse de, video platformunun hem mobil hem de TV uygulama deneyimini aynı anda iyileştirmeye odaklandığını gösteriyor. Şirket telefondan TV’ye ve daha sonra telefona geri dönüşte deneyimi kesintisiz hâle getirmeyi hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER