Eğlence

YouTube mobil ve web uygulamalarında görünümü yeniliyor

youtube mobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube mobil uygulamalarına taze bir görünüm ve yeni özellikler kazandırıyor. Artık platformun iOS ve Android uygulamalarında kullanıcılar videolarda parmaklarıyla kıstırma hareketi yaparak görüntüyü yakınlaştırabilecek. Parmaklar ekrandan çekildiğinde de video yakınlaştırılmış şekilde gösterilmeye devam edecek. Söz konusu özellik, ağustos ayında YouTube Premium kullanıcılarıyla test edilmeye başlamıştı.

Sunulan bir diğer yeni özellik ise kullanıcıların videoların doğru kısmına daha hızlı şekilde ulaşmasını sağlıyor. Hem masaüstünde hem de mobilde imleci yukarıya doğru kaydırarak veya parmakla yukarıya doğru kaydırma hareketi yaparak bir dizi küçük resim görülebilecek. Böylelikle bir videonun fazla ileri sarılmasının engellenmesi hedefleniyor.

Görsel tarafta ise kullanıcılara yeni bir ortam modu sunuluyor. Bu ortam modunda uygulamanın arka planı videonun hakim rengiyle eşleniyor. YouTube’un kullanıcı deneyimi direktörü Nate Koechley, bu efekt için dinamik renk örneklemesinden yararlanıldığını ve izleyicinin videoya daha iyi şekilde odaklanmasının amaçlandığını dile getirdi.

youtube mobilOrtam modunu video listelerinde görmek de mümkün olacak. Hem mobilde hem de web’de koyu renk modunu aktif hâle getiren kullanıcılar ortam modundan faydalanabilecek. Koyu renk modunun yakında web, mobil ve akıllı TV’lerde daha koyu görüneceği açıklandı.

YouTube’un video tanımlarındaki bağlantılar da artık bir buton olarak görünecek. Beğenme, paylaşma ve indirme gibi sık kullanılan aksiyonları da değiştiren YouTube, böylelikle dikkat dağıtıcı şeyleri de unsurları azaltmayı hedefliyor. “Abone ol” butonu da artık kapsül şeklinde görünecek ve bu buton artık kırmızı olmayacak.

youtube mobilYouTube mobil ve web’deki tasarım değişikliğini kullanıcılarına ulaştırmaya başladı. Yeni tasarımın tüm kullanıcılara dağıtımının kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER