Eğlence

YouTube mesajlaşma özelliğiyle video paylaşımını kolaylaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube mesajlasmaYouTube mobil uygulamaları için yayınladığı güncellemeyle kullanıcılarına arkadaşlarıyla video paylaşmaları ve videolar üzerinde sohbet etmeleri için yeni bir yöntem sunuyor. YouTube mesajlaşma özelliğinde Android’in varsayılan Mesajlar uygulamasından izler taşıyor.

Kullanıcılar arkadaşlarıyla veya bir arkadaş grubuyla video paylaştıklarında uygulama içinden video hakkında arkadaşlarıyla sohbet edebiliyor. Eskiden olduğu gibi yeni bir SMS veya e-posta zinciri oluşturmaya gerek kalmıyor. Kullanıcılar gönderilen videoya başka bir videoyla da karşılık verebiliyor. Bunun için arayüzdeki film makarası ikonuna dokunmak gerekiyor. Ardından arama ekranı üzerinden uygun cevaba ulaşılabiliyor.

YouTube’un paylaşım aracına entegre edilen özellikte kullanıcılar alıcılarını telefonlarındaki kişi listesinden seçebiliyor. Kullanıcılara paylaşım için direkt bağlantı da sunan özellikte sohbetlere yeni kişiler de eklenebiliyor.

YouTube mesajlaşma özelliğini test etmeye Kanada’da başlamıştı

Mesajlaşma özelliği ilk olarak 2017’nin başında Kanada’da kullanıma sunulmuştu. Test dönemini tamamlayan özellik, artık tüm dünyada YouTube kullanıcılarıyla buluşuyor. Mesajlaşma aracının kullanıcıların paylaşım alışkanlıklarını kısa vadede değiştirmesi beklenmiyor. Yine de, sıklıkla video paylaşan ve videolar hakkında konuşmak için özel bir yer isteyenler için mesajlaşma özelliğinin kullanışlı olacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER