EğlenceManşetler

YouTube LG, Sony ve Panasonic akıllı TV’leri için mobil kumanda desteğini tanıttı

Google, Smart TV modellerindeki YouTube deneyimini artıracak adımlar atmaya devam ediyor. Daha önce Google TV cihazlarına akıllı telefonlardan YouTube videolarını hızlı bir şekilde gönderme desteğini sunacağını açıklayan Google, aynı desteği LG, Sony ve Panasonic’in Smart TV modelleri için de sunmaya başlıyor. Bu üç üreticinin akıllı TV’lerine sahip olanlar YouTube akıllı telefon uygulamasını uzaktan kumanda gibi kullanıp YouTube videolarını büyük ekran televizyonlarında seyredebilecek.

YouTube’un gelecek hafta başlayacak CES 2013’te Bang&Olufsen, LG, Panasonic ve Sony’ye ait çeşitli yeni cihazlarla mobil ortamda eşleştirme uygulamalarını göstermesi bekleniyor. Çevrim içi video izleme servisi aynı işlevleri yıl içinde Philips, Samsung, Sharp, Toshiba, Vizio ve Western Digital gibi üreticilerin cihazlarına da sunmayı planlıyor.

Söz konusu özellik sayesinde kullanıcılar mobil uygulamadan eriştikleri videolar veya kanalları doğrudan ve hızlı şekilde TV’ye yansıtabilecek. Videoları anında izlemeye başlamanın yanı sıra art arda izlemek için çalma listesi oluşturma imkanı da sunulacak. Ayrıca bu özellik aynı ağ içindeki birden fazla kullanıcının ortak bir listeye video eklemelerine, böylelikle kontrolün bir yerine birden fazla cihazda olmasına da izin veriyor.

Aslına bakarsanız  YouTube’un akıllı telefon uygulamalarının akıllı TV’lerle etkileşim kurması yeni bir şey değil. LG, Philips, Panasonic gibi üreticilerin akıllı TV’lerinde yer alan Google üretimi YouTube Smart TV uygulaması YouTube Remote veya YouTube Android uygulamaları üzerinden videoyu TV’ye yansıtma desteği veriyordu. Bu son duyuru da farklı bir durum içermiyor gibi görünüyor, ancak aşağıdaki videoya göre daha önce yapılması gereken eşleştirme işlemine gerek yok gibi görünüyor. Aynı ağ içinde bulunan cihazlar arasında video aktarımı mümkün olacak gibi.

İlgili >> YouTube Global

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER