Eğlence

YouTube kullanıcılarına uyku zamanını hatırlatacak

youtube nft

YouTube, video izlemekten kopamayan kullanıcılarına bir ara vermeleri için yeni bir hatırlatma seçeneği daha sunuyor. YouTube’da gece geç saatlerde uzun süreler boyunca video izleyenlere artık uyku zamanının geldiği hatırlatılacak.

YouTube’da Google’ın Dijital Denge girişimi çerçevesinde 2018’den bu yana kullanıcılara video izlemeye ara vermelerini öneren hatırlatıcılar bulunuyor. Bunlara ek olarak, platformda ekran süresini yönetmeye yönelik çözümler de yer alıyor. Uyku zamanı hatırlatıcısı da bu araç ve çözümlerin en yenisi olarak kullanıcıların karşısına çıkacak.

Bu hatırlatıcı ve araçlarla kullanıcılara Google ürünlerini daha sorumlu şekilde kullanmaları konusunda yardım ediliyor. Koronavirüs döneminde evden çıkamayan yüz milyonlarca insanın ekranlar karşısında daha fazla zaman geçirmesi, bu uyarıları biraz daha anlamlı kılıyor. YouTube’dan verilen bilgiye göre, son iki yıllık süreçte yaklaşık 3 milyar kez kullanıcılara “bir ara vermeleri” önerildi.

Uyku zamanı hatırlatıcısıyla YouTube’un bu doğrultudaki çabaları biraz daha sıkılaşıyor. Kullanıcılar bu uyarının çıkacağı zamanı kendileri de belirleyebiliyor. YouTube’daki oturumların başlangıç ve bitiş zamanları uygulamanın ayarlar sekmesi üzerinden programlanabiliyor. Kullanıcılar burada uyarının video ortasında belirmemesi için gerekli ayarları da yapabiliyor. Söz konusu hatırlatıcının ertelenebileceğini veya tamamen susturulabileceğini de belirtmekte fayda var.

YouTube yeni özelliğini iOS ve Android uygulamalarında kullanıcılarına dağıtmaya başlamış durumda. Ancak özelliğin tüm kullanıcılara ulaşması için bir süre beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER