Teknoloji

YouTube’da kullanıcılar birbirlerine paralı kanal aboneliği hediye edebilecek

youtube sıra

YouTube kullanıcılarına ve kanal sahiplerine paralı kanal aboneliklerini diğer kullanıcılara hediye etme imkanını sunuyor. Bu imkandan ilk olarak sınırlı sayıda popüler yayıncı yararlanabilecek. Kanal aboneliği hediye etmek, YouTube Gaming’in en önemli rakibi olan Twitch‘in popüler özelliklerinden biri.

Abonelikler yayıncılar için hem bir kitle oluşturma hem de gelir elde etmek adına büyük önem taşıyor. Ancak YouTube bu özelliği sunma konusunda pek aceleci davranmamıştı. Söz konusu özelliği ilk olarak Japonya’da belli yayıncılarla test eden şirket, artık ABD ve İngiltere’deki tüm Gaming kullanıcılarına bu imkanı sunuyor.

Gaming’deki kanal abonelikleri için normalde aylık 4.99 dolar ödemek gerekiyor. Kanallara abone olanlar kullanıcı rozetlerine ve favori yayıncılarının diğer özel içeriklerine erişebiliyor. Gaming’de kullanıcılara bu yıl Twitch’ten ilham alan başka özellikler de sunulmuştu. Bunlardan biri yayıncıların diğer yayınlara veya galalara izleyici yönlendirmesini sağlayan Live Redirects olmuştu.

YouTube’un yayıncılar arasındaki popülaritesi Twitch kadar yüksek değil. Bu nedenle şirket farklı özelliklerle daha fazla yayıncıyı kazanmayı hedefliyor. Abonelik hediyeliğinin bu konuda nasıl bir fayda sağlayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER