Eğlence

YouTube kullanıcılarına ne kadar süre boyunca video izlediklerini gösterecek

youtubeYouTube geçtiğimiz mayıs ayında kullanıcılarına video izlemeye ara vermelerini öneren bir özelliği devreye sokmuştu. Söz konusu özellik ile kullanıcıların kendilerine 15 dakika ila 3 saat arasındaki aralıklarda işleyecek hatırlatıcılar oluşturmaları mümkün hâle gelmişti. Çevrimiçi video platformu, Google’ın “Dijital İyilik” programı çerçevesinde sunduğu yeni araçla kullanıcılarına gün içinde serviste ne kadar süre boyunca video izlediklerini gösterecek.

Söz konusu araç, YouTube’un mobil uygulamalarında kullanıcılarla buluşacak. Uygulama üzerinde hesap menüsüne giren kullanıcılar, o gün ve bir önceki günde servis üzerinde ne kadar video izlediklerini görebilecek. 7 gün boyunca toplam ne kadar video izlendiği ve 7 günün ortalaması da bu araç üzerinden kullanıcılarla paylaşılacak. YouTube Music istatistikleri verilere dahil edilmeyecek. Ara vermeye yönelik hatırlatıcılar da bu menü üzerinden oluşturulabilecek.

Kullanıcılar uygulamanın ayarlar bölümü üzerinden tüm YouTube bildirimlerini alabilecekleri tek bir zaman da seçebilecek. Bu da planlı özet başlığı üzerinden gerçekleştirilecek. Google video paylaşım servisine ait bildirimleri de 22:00-08:00 saatleri arasında sessiz ve titreşimsiz olarak gönderecek.

YouTube iOS ve Android uygulamalarında ekranın sağ üst kısmındaki resimlerine dokunan kullanıcılar açılan menü üzerinden İzleme Süresi sekmesine erişebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER