Teknoloji

YouTube küçük resimleri GIF animasyonu gibi gösteriliyor

youtube orijinal icerik reklam

YouTube küçük resimleri GIF animasyonu gibi göstermeye geçtiğimiz ayın sonlarında başlamıştı. İki haftalık sürecin ardından YouTube kullanıcılarının önemli bir kısmı videoların küçük resimlerini hareketli biçimde görüyor. Google, küçük bir kullanıcı grubuna ise bu imkanı şubat ayında sunmuştu.

YouTube’dan yapılan açıklamada, platformun geniş kullanıcı tabanının önemli bir kısmının ana sayfalarında, arama sonuçlarında, izleme sayfasında, abonelikler ve trendler sekmelerinde hareketli ön izlemeleri gördüğü belirtildi. Ön izlemeler sadece Chrome’un 32. ve üstü sürümlerinde ve Opera’nın 19. ve üstü sürümlerinde çalışıyor. Mobil cihazlarda ise hareketli ön izlemeler henüz desteklenmiyor.

youtube küçük resimleri

Bir videonun hareketli ön izlemeler özelliğinden yararlanması adına 30 saniyeden uzun olması gerekiyor. Ancak YouTube buna ek olarak, videonun başlığı ve içeriği gibi kriterleri de dikkate alıyor. Hâli hazırda henüz iki gün önce yüklenmiş videolarda hareketli küçük resimler görülmüyor. Yıllar önce yüklenen videolarda ise hareketli küçük resimlerle karşılaşılabiliyor. Canlı videolar da hareketli küçük resimleri desteklemiyor.

YouTube küçük resimleri yapay zekâ ile hareketlendiriyor

Hareketli küçük resimler, yapay zekâ yardımıyla otomatik olarak oluşturuluyor. Sistem kullanıcılara video hakkında en iyi fikri verme amacıyla işliyor. Hâli hazırda video sahipleri, ön izlemede hangi karelerin gösterileceğini seçemiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER