Eğlence

YouTube mobil uygulamasında Kitaplık sekmesini “Siz” sekmesiyle değiştiriyor

youtube yapay zekâ

Uzun süredir kendine özgü tasarım dilini koruyan YouTube, bu yönüyle diğer Google uygulamalarından ayrılıyor. Video platformunun Android uygulamasında “Kitaplık” sekmesini “Siz” isimli sekmeyle değiştiren yeni bir tasarım değişikliği test ediliyor. Bu tasarım da platformu Google sürüsünden biraz daha uzaklaştıracak bir adım niteliği taşıyor.

Bu değişiklikle birlikte kullanıcının profil avatarı ekranın sağ üst köşesinden alt çubuğa taşınacak. Yeni “Siz” sekmesi daha önceki hesap ve kitaplık menülerinin işlevlerini bir arada sunacak. Tüm Google uygulamalarında profil resmi ekranın sağ üst köşesinde yer alırken, YouTube yeni tasarımıyla bu tutarlılığı biraz daha bozuyor. Yeni düzenin Google uygulamalarından ziyade Instagram’a yakın durduğu söylenebilir.

Siz sekmesi açıldığında kullanıcılar profil resimlerinin altında “Hesap değiştir”, “Google Hesabı” ve “Gizli modu aç” gibi seçenekler görecek. Uygulama ayarlarına da bu sekmede görülen dişli ikonu üzerinden erişilebilecek. Bunun da eskiye göre, söz konusu menüye erişimi hızlandıracağını belirtmek gerekiyor.

youtube

YouTube oynatma listelerine erişimi de kolaylaştırıyor

Bunların hemen altında ise izleme geçmişinin ve oynatma listelerinin görüntülendiği sıralar bulunuyor. Özellikle oynatma listelerinin daha görünür hâle gelmesi, tasarımda yapılan önemli değişikliklerden biri olarak öne çıkıyor. Bu değişikliğin mobil uygulamada TV uygulamasına veya YouTube Music’e kıyasla biraz daha az önemli olduğu söylenebilir.

Videolarınız, İndirilenler, Filmleriniz, Premium avantajlarınız, İzleme Süresi, Yardım & Geri Bildirim seçenekleri de bu sekmenin diğer üyeleri arasında yer alıyor.

Kitaplık sekmesinin Siz sekmesiyle değiştirilmesi için testler yeni başlamış gibi görünüyor. Dolayısıyla YouTube’un bu yeni yüzünü ne zaman tüm kullanıcılarına açacağı konusunda şimdilik bir şey söylemek pek kolay değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER