Teknoloji

YouTube Kids’in yeni durakları İngiltere ve İrlanda

youtube-kids-181115

Google, bu yılın başında ABD’de faaliyete geçirdiği ve çocuklara özel içerikler sunan YouTube Kids servisinin kapsama alanını genişletiyor.

iOS ve Android üzerinden erişilebilen YouTube Kids, her yaştan çocuğa uygun içerikler barındırıyor. Uygulama, ebeveynlerin cihazlarını çocuklara YouTube’da video izlemeleri için gönül rahatlığıyla teslim etmelerini sağlıyor.

YouTube Kids, Atlas Okyanusu’nun diğer kıyısına geçişiyle birlikte İngiliz ve İrlandalı çocuklara özel içeriklere de kavuşuyor. Octanauts, In the Night Garden, Wonderquest gibi içerikler YouTube Kids ile kullanıcılara sunulacak.

Google’dan yapılan açıklamada, YouTube Kids’in ABD’de yayınlanmasından bu yana 10 milyon indirme rakamını aştığı belirtildi. Uygulama, çocuklara gösterilen reklamlar nedeniyle bazı tüketici gruplarının tepkisini çekmişti.

The Center for Digital Democracy (Dijital Demokrasi Merkezi) ve Campaign for a Commercial-Free Childhood (Reklamsız Çocukluk Kampanyası) isimli gruplar bir video hazırlamış ve uygulamada gösterilen reklamlarla ilgili sıkıntılarını dile getirmişlerdi.

Google, YouTube Kids uygulamasında ebeveynlere arama özelliğini devredışı bırakma imkanını da sunuyor. Böylelikle çocukların sadece ana sayfada gösterilen, YouTube tarafından tavsiye edilen videoları izlemeleri sağlanıyor. Ebeveynler, diledikleri takdirde uygulamaya zamanlayıcı ve ayarlar bölümüne girişi engelleyen bir kod koruması da yerleştirebiliyor.

İLGİLİ HABERLER