Eğlence

YouTube Keşfet sekmesini iPhone uygulamasında test ediyor

youtube kesfetYouTube düzenli olarak mobil uygulamalarında yeni özellikleri test ediyor. Bu testlerden bazıları öncelikli olarak bir mobil platformda başlatıldıktan sonra diğerine taşınıyor. YouTube Keşfet adını verdiği yeni sekmesini ilk etapta iPhone uygulamasında test ederek bu yaklaşımın somut örneklerinden birini sergiliyor.

Ancak şirketin yeni özellikleri haber vermeden test etmesi, bazı kullanıcıları rahatsız etmiş gibi görünüyor. Bu da video paylaşım sitesinin geliştiricilerini yeni test projesini daha detaylı biçimde anlatmaya sevk etmişe benziyor. Şirket bunun için özel bir video yayınlayarak kullanıcılarını aydınlatmayı seçti.

Yeni Keşfet sekmesiyle YouTube kullanıcılarının genellikle takip ettikleri kategori ve başlıkların altında olan, ancak tanımadıkları kanallara ait içerikleri daha kolay bulabilmeleri amaçlanıyor. Söz konusu sekmede de kullanıcıların izleme geçmişine uygun biçimde kişiselleştirme yapılıyor. Böylelikle kullanıcıların sadece ilgi alanları doğrultusunda öneriler alması mümkün hâle geliyor.

YouTube Keşfet sekmesinde kullanıcılarına kolay kolay karşılaşmayacakları videoları, kanalları ve diğer konu başlıklarını göstermeyi amaçlasa da, kişiselleştirilme boyutunu da denklemden çıkarmıyor. Örneğin, teleskoplar konusunda çok sayıda video izleyen kullanıcıların karşısına üst segment kameralarla ilgili içerikler çıkarılıyor. Kısacası bu sekme sayesinde çeşitlilik biraz daha artıyor.

YouTube Keşfet sekmesini hâli hazırda sadece iPhone uygulamasında test etse de, bu durum uygulamanın tüm kullanıcılarının Keşfet sekmesini görebildiği anlamına gelmiyor. YouTube’dan yapılan açıklamaya göre, iPhone uygulamasını kullananların sadece yüzde 1’lik kısmı Trending sekmesi yerine Keşfet sekmesini görüyor. Keşfet sekmesinin içinden Trending sekmesine ulaşılabildiğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER