Eğlence

YouTube kendi müzik akış servisini oluşturabilir

Dünyanın en popüler video paylaşım sitesi YouTube’nin abonelik temelli bir müzik akış servisi oluşturmayı planladığı konuşuluyor. Bu haberlerin doğru çıkması durumunda video paylaşım alanında ezici bir güç olan YouTube, multimedya alanının tamamına hükmetmek için ciddi bir adım atmış olacak. Servisin ücretsiz bir versiyonunun da olacağı ancak burada kullanıcılara reklam gösterileceği ve bu reklamların mevcut YouTube videolarında gösterilen reklamlardan farksız olacağı söyleniyor.

youtube-logo-23012012

Google’ın kendi müzik akış servisini oluşturmaya planladığının ardından YouTube için de benzer bir haberin çıkması Google’ın tek bir platform üzerinde çalıştığı ihtimalini akıllara getirdi. Ancak CNN’e göre Google ve YouTube müzik akış servisi konusunda farklı çalışmalar yürütüyor. İki servisin de aynı özellikleri sunacağı belirtilirken, YouTube’nin müzik şirketleriyle yapılacak görüşmeler ve operasyon için ayrı birimlere sahip olduğu ifade edildi.

Müzik akış servisine sahip olmasa bile YouTube müzik dinlemek için en çok tercih edilen mecraların başında geliyor. Sitede en çok izlenen videolar müzik videoları olurken, gençlerin yüzde 64’ünden fazlası müzik dinlemek için diğer platformlar yerine YouTube’yi seçiyor. Ancak müzik akış servisleri de özellikle plak şirketlerinin gözdesi haline gelmiş durumda. Warner Music gibi büyük bir şirketin dijital gelirlerinin yüzde 25’ini akış servisleri aracılığıyla elde etmesi bu mecraların geleceği hakkında önemli ipuçları veriyor. YouTube’dan yapılan açıklamada içerik yaratıcılarının işine yarayabilecek bu modelin üstüne düşünüldüğü belirtildi.

İlgili >> CNN Money

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER