İpucu

YouTube’da İzleme Süresi nasıl görülür? – Video

youtube izleme süresi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube, mobil cihazlarda en çok kullanılan uygulamaların başında geliyor. Birçok kullanıcı farkında olmadan saatlerini video paylaşım servisinde, kendilerine art arda gösterilen videolara kapılmış şekilde bulabiliyor. YouTube, kullanıcılarının izleme alışkanlıklarının farkına varmaları ve gerektiğinde video izlemeyi bırakıp farklı işlerle ilgilenmeleri için İzleme Süresi adı verilen bir özelliği sunuyor.

Şu anda YouTube iOS ve Android uygulamasında kullanımda olan bu özelliğe aşağıdaki adımları takip ederek erişebilirsiniz:

  1. YouTube iOS veya Android uygulamasını açın.
  2. Google Hesabınız ile YouTube uygulamasına giriş yapmış olmalısınız.
  3. Kullanıcı girişi yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan profil fotoğrafınıza tıklatın.
  4. Açılan ekranda yer alan İzleme Süresi seçeneğini takip edin.
  5. Bu sayfada YouTube tüketim alışkanlıklarınızla ilgili istatistikleri göreceksiniz. Dün ve bugün ne kadar süre boyunca video izlediniz, ortalama video izleme süreniz nedir? Tüm bu bilgiler veriliyor.

Eğer isterseniz, YouTube’un belirli bir video izleme süresini geçtiğinizde sizi uyarmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için aynı ekranda bulunan YouTube’da geçirdiğiniz zamanı yönetmenizi sağlayan araçlar başlığının hemen altında bulunan Video izlemeye ara vermem gerektiğini hatırlat seçeneğini açık duruma getirin. Açılan pencereden de bir hatırlatma süresi belirleyin. Detaylı anlatımı videoda bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER