Teknoloji

YouTube İş Ortağı Programı’ndaki kurallarını daha sıkı hâle getiriyor

youtube ios 14
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube is ortagi programiYouTube İş Ortağı Programı çerçevesinde uyguladığı kuralları biraz daha sıkı hâle getiriyor. Yenilenen kurallar, kanal ve içerik sahiplerinin videoları üzerinden para kazanması için ihtiyaç duyulan gereksinimleri artırıyor. Yeni kurallar çerçevesinde kanalların son 1 yıl içinde toplam 4 bin saat izlenme süresine ve 1000 aboneye ulaşması gerekiyor. YouTube’un yeni kuralları, mevcut kanallar için 20 Şubat’ta yürürlüğe girecek. Bu da o tarihe kadar gereksinimleri yerine getiremeyen kanalların YouTube üzerinden para kazanamayacağı anlamına geliyor.

Daha önce İş Ortağı Programı’na katılabilmek için 10 bin izlenme sayısına ulaşmak yeterliydi. Yıllık izlenme süresi konusunda ise herhangi bir gereksinim belirlenmemişti. Yapılan değişiklikle birlikte yeni ve küçük kanalların para kazanacak seviyeye gelmesini zorlaştırıyor. Ancak YouTube da bu sayede “çürük elmaları” görmek için önünde daha fazla zaman olacağına dikkat çekiyor.

YouTube’dan yapılan açıklamada, ilk olarak değişikliklerin içerik sahipleriyle yapılan kapsamlı sohbet ve analizler sonucunda gerçekleştirildiğinin altı çizildi. Video paylaşım sitesi, yüksek standartlar sayesinde herkesin gelirini engelleyebilecek uygunsuz içeriklerin önlenmesinin kolaylaşacağını belirtmeyi ihmal etmedi.

YouTube İş Ortağı Programı Logan Paul’e gelen tepkilerin ardından değişiyor

YouTube İş Ortağı Programı için belirlenen yeni ve katı politikaların nedenini anlamak ise pek zor değil. Kısa süre önce platformun önemli yıldızlarından Logan Paul, intihar etmiş bir kişinin gösterildiği bir video yayınlamış ve bu video büyük tepki çekmişti. Paul bu videoyu kaldırsa da, eleştiriler durmamıştı. Eleştirilerden nasibini alan YouTube; önce Paul ile olan işbirliklerini sonlandırmış, daha sonra da genel çerçevede sıkı kuralları hayata geçireceğini açıklamıştı. Söz konusu sıkı kural değişiklikleri sonunda gerçekleştirildi. YouTube’u bu değişikliğe iten Logan Paul ise özür dilemeye devam ederken, ikinci bir şans da istemişti.

İLGİLİ HABERLER