Eğlence

YouTube iPhone Xs ve Xs Max için HDR desteğini ekledi

iphone x hdr

Apple YouTube’un tercih ettiği kodlayıcıları kullanmadığı için cihazları YouTube Signature Programı içinde değerlendirilmiyor olabilir. Ancak bu durum en son model iPhone’larda YouTube videoları izlerken iyi bir deneyim yaşamayacağınız anlamına gelmiyor.

YouTube iOS uygulamasını güncelledi. AppleInsider’ın belirttiğine göre, güncellemeyle birlikte iPhone Xs ve Xs Max için de HDR desteği eklendi.

Telefonlar geçtiğimiz cuma gününden itibaren yurt dışında satışa sunulmuştu. O zamandan bu yana kullanıcılar, YouTube’daki yüksek dinamik aralığına sahip içerikleri düzgün oynatamadıkları yönünde şikayetlerde bulunuyordu. Halbuki iPhone X, 8 Plus, 8 ve iPad Pro sahipleri YouTube’daki HDR videoları oynatabiliyordu.

YouTube HDR desteğini yeni model iPhone’ların çıkışına yetiştirememiş. Neyse ki, bu destek fazla zaman geçmeden geldi. Böylelikle iPhone Xs ve Xs Max sahipleri de HDR destekli videolarda daha geniş renk yelpazesi ve canlı renklerden yararlanabiliyor.

YouTube HDR desteğini geçtiğimiz yılın eylül ayında Android telefonlarda sunmaya başlamıştı. Bu desteğin 2017 model iPhone’lara gelmesiyse geçtiğimiz mayıs ayını bulmuştu. iPhone Xs modellerinde YouTube izleyebileceğiniz en yüksek video çözünürlüğünün de 1080p olduğunu belirtelim.

YouTube geçtiğimiz ağustos ayında “Signature Device” adını taşıyan bir program açmıştı. Bu program kapsamında platform üzerinde video izlerken en iyi deneyimi sunan akıllı telefonlar ön plana çıkarılmıştı. Şu anda bu programda Android telefonları varken, hiçbir iOS cihazı bulunmuyor. Bunun nedeni ise Apple’ın VP9 kodlayıcısını desteklememesi. Halbuki iPhone’lar bunun dışında, Signature Device etiketini kazanmak için gerekli tüm şartları karşılıyor.

youtube hdr video iphone

VP9 kodlayıcısı sayesinde yüksek çözünürlüklü videolar için daha az bant genişliği yeterli oluyor. Ancak Apple henüz bunu iOS, macOS veya Apple TV’de desteklemiyor.

YouTube’da HDR desteğini deneyimlemek için aşağıdaki örnek videoyu kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER