Eğlence

YouTube iPhone X’a HDR desteğini getirdi

iphone x hdr

iphone x hdr

Apple iPhone X kullanıcıları telefonlarında bazı YouTube videolarını izlerken belirli bir kalite artışını fark edeceklerdir. Çünkü artık YouTube, Apple’ın iPhone’un 10. yılına özel modelini HDR video desteğine sahip modeller arasına ekledi. HDR ile birlikte, bu özelliği barındıran YouTube videoları daha yüksek kontrast ve daha zengin renklerle oynatılacak.

YouTube’da HDR video farkını görmek isteyen kullanıcıların video paylaşım servisinde bu desteğe sahip videoları bulmaları gerekiyor. Arama bölümüne “hdr” yazarak bu desteğe sahip videoları bulabilirsiniz. Eğer bağlantınız hızlıysa, otomatik olarak bu kalite seçilecektir. Yine de, videonun sağ köşesinde bulunan üç noktalı menü ikonuna tıklatıp, daha sonra Kalite seçeneğini takip ederek, burada bulunan 1080p60 HDR’yi işaretleyebilir, böylelikle HDR kalitesinde video izleyebilirsiniz.

Aslında iPhone X’a geçen yıl HDR video desteği Netflix ile gelmişti. Netflix; iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPad Pro modelleri için de bu tarz bir desteği sunuyordu. Ne var ki, söz konusu Apple’ın iPhone cihazları olduğunda, sadece Super Retina OLED ekranlı iPhone X gerçek HDR desteğini sunuyordu. PhoneArena‘nın belirttiğine göre, Apple’ın web sitesinde belirttiğinin aksine, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın ekranları HDR ile uyumlu değil. Bu iki modeli kullananlar HDR videoları izlerken video kalitesinde iyileşmeler gözlemliyor, ancak bu, iPhone X’daki kadar ileri seviyede olmuyor. iPad Pro’da ise, geçen yıl çıkan modeller HDR video desteğine sahip. Ne var ki, YouTube üst sınıf Apple tabletleri için henüz HDR desteğini eklemedi.

Bu arada iPhone X ve iPad Pro gibi cihazlar için iTunes Store’dan indirilen bazı filmlerde de HDR video desteğinin bulunduğunu belirtelim.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER