Eğlence

Yenilenen YouTube iOS uygulamasına ait olduğu söylenen ekran görüntüleri ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube-ios-yeni-tasarim-140415-1

YouTube’un iOS uygulaması için yeni bir tasarım üstünde çalıştığına dair dedikodular geçtiğimiz yıldan bu yana etrafta dolaşıyor. Geçtiğimiz yıl kısa bir süre için bazı kullanıcılara ulaştırıldığı söylenen yeni tasarıma ait olduğu iddia edilen ekran görüntüleri, MacRumors tarafından yayınlandı. Söz konusu ekran görüntülere bakıldığında, Google’ın yeni tasarım dili Material Design’ın etkisi açıkça görülüyor.

YouTube iOS uygulamasının yeni tasarımla daha pürüzsüz ve temiz bir düzene kavuşacağı ekran görüntüleri sayesinde net biçimde anlaşılıyor. Ekranın altına yerleştirilen yeni menü çubuğu sayesinde kullanıcıların parmaklarıyla menü seçeneklerine erişmesi mümkün hâle geliyor. Popüler videolar, ev ve tüm videolar butonları da kolay erişim için alt menü çubuğuna taşınıyor.

youtube-masaustu-yeni-tasarim-140415

YouTube’un web kullanıcıları için HTML5 tabanlı yeni bir video oynatıcısı geliştirdiği dedikodusu, MacRumors tarafından paylaşılan ekran görüntülerinin güvenilirliğini artırıyor. Google Operating System isimli blog tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, web oynatıcısının şeffaf bir kontrol çubuğu ve ekranın alt kısmında kalın kontrol ikonları barındırdığını gösteriyor.

Yayınlanan ekran görüntülerinin gerçekliği konusunda henüz kesin bir şey söylemek mümkün olmasa da, gelen haberler ışığında YouTube iOS uygulamasının yeni bir görünüme kavuşması kimseyi şaşırtmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER