EğlenceManşetler

YouTube iOS uygulaması güncellendi, iPad ve iPhone 5 desteği eklendi

iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcıları sonbaharın başlarında gelen iOS 6 ile birlikte yerleşik YouTube uygulamasını kaybetmişti. Google bu uygulamanın yerini alacak yeni bir YouTube iOS uygulamasını iOS 6 yayınlanmadan hemen önce çıkarmıştı. Google’ın Android tarafında sunduğu YouTube deneyimini iOS tarafına getirmesiyle dikkat çeken bu uygulamanın büyük eksiklikleri vardı. Yayınlanan yeni bir güncellemeyle bu eksikliklerin büyük bir kısmı kapatılıyor.

YouTube’un son güncellemesiyle birlikte eksik olan iPad ve iPhone 5 destekleri uygulamaya kazandırılıyor. Daha önce YouTube uygulamasını ölçeklenmiş şekilde ve dolayısıyla kalitesiz bir görüntü eşliğinde kullanmak zorunda kalan iPad sahipleri artık büyük ekranın avantajından daha fazla yararlanacak. iPhone 5 desteği sayesinde de uygulamanın altında ve üstünde yer alan siyah bantlar ortadan kalkacak. Uygulama çıktığında bulunan en büyük eksikliklerden biri olan AirPlay desteği de nihayet bu güncellemeyle birlikte uygulamaya kazandırıldı. Böylelikle Apple TV sahibi olan kullanıcılar YouTube videolarını TV’lerinden de seyredebilecek.

Logoya dokunarak kanal listesine erişim, çalma listesindeki videolara ekleme yapma veya listeden video çıkarma, video açıklamaları içinde yer alan bağlantıları açma, VoiceOver ile artırılan erişilebilirlik de YouTube uygulamasının dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor. Uygulamanın yeni versiyonunu aşağıda yer alan bağlantıyı takip ederek indirebilirsiniz.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER