Eğlence

YouTube’un web sitesi iOS 14’ün resim içinde resim modunu yeniden destekliyor

youtube ios 14

Apple, iOS 14 ile birlikte resim içinde resim modunu iPhone’lara da getirmişti. Şirket söz konusu özelliği ilk olarak iPad’de sunmuştu. Böylelikle Safari’de video izleyenlerin bir yandan internette gezerken bir yandan da küçük ekrandan video izlemeye devam etmeleri mümkün hâle gelmişti. Ancak Google bundan iki hafta önce YouTube web sitesinin iOS 14 üzerinde resim içinde resim modu desteği sunmasını engellemişti.

Google’ın bir açıklama olmadan böyle bir eylemde bulunması, pek çok iPhone sahibini hayal kırıklığına uğratmıştı. Bu özelliği birden kaldıran Google, yine bir açıklama yapmadan yeniden kullanıma sundu.

Google’ın resim içinde resim modunu YouTube Premium abonesi olmayan kullanıcıların arka planda video dinlemesini önlemek amacıyla engellediği düşünülmüştü. Ancak bu engelin kaldırılması, Google’ın kararının altında başka bir sebebin olduğunu gösteriyor.

Google’ın bu özelliği YouTube Premium abonesi olmayan iOS 14 kullanıcıları için daha ne kadar aktif tutacağı bilinmiyor. Ancak YouTube Premium’un en önemli satış noktalarından birinin arka planda oynatma desteği olması, Google’ın bu duruma çok uzun bir süre müsade etmeyeceğini düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER