Teknoloji

YouTube internet tarayıcısı üzerinden canlı yayın yapmayı kolaylaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube internet YouTube canlı yayın yapanları Twitch veya Facebook gibi alternatiflerden uzaklaştırmanın yolunu, canlı yayın yapmayı mümkün olduğunca kolaylaştırmakta bulmuşa benziyor. YouTube internet tarayıcısı üzerinden ekstra bir zahmete girmeden canlı yayın başlatma özelliğini sunarak “kolaylaştırma” yönünde önemli bir adım atıyor.

Bu destekten ilk olarak Google Chrome kullanıcıları yararlanabilecek. Daha sonra diğer tarayıcılar da bu desteğe kavuşacak. Yayına başlamak için web kamerasından başka hiçbir şeye ihtiyaç duyulmayacak ve küçük resmin çekilmesi için birkaç saniye beklendikten sonra yayın başlayacak.

İnternet tarayıcısı üzerinden yayını kolaylaştıran YouTube, akıllı telefonlar üzerinden canlı yayın yapmayı da gelecekte daha kolay hâle getirecek. YouTube akıllı telefonların kamera uygulaması üzerinden canlı yayın özelliğini de ASUS, LG, Motorola, Nokia ve Samsung gibi şirketlerin cihazları üzerinde test ediyor. Özelliğin önümüzdeki aylarda kullanıma açılacağı ve listeye yeni üreticilerin de ekleneceği söyleniyor.

YouTube internet tarayıcısı üzerinden canlı yayın başlatmayı kolaylaştırarak insanların aklına gelen ilk canlı yayın platformu olma konusunda kendisine önemli bir avantaj sağlamışa benziyor. Bu avantajın YouTube’a Twitch ile olan rekabetinde neler getireceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER