Eğlence

YouTube interaktif orijinal içerikler geliştiriyor

youtube orijinal icerik reklam

Netflix interaktif içerikler üzerinde mesai yapan tek çevrimiçi içerik platformu değil gibi görünüyor. YouTube da interaktif orijinal içerikler üstünde çalışıyor. Şirketin senaryosuz program çalışmalarının başındaki isim olan Ben Relles, interaktif programlar ve özel canlı içerikler üzerine yoğunlaşacak yeni bir birimin başına geçti.

Bloomberg‘e konuşan YouTube’un orijinal program şefi Susanne Daniels, şu ifadeleri kullandı: “Çok katmanlı ve interaktif hikayeler oluşturmak ve anlatmak için artık muhteşem araçlara sahibiz. Ben’in platformun içerikleri nasıl geliştireceği konusunda sezgisel ve deneyimli bir yaklaşımı var. Bu da onu yeni birimi yönetmek için muhteşem bir tercih hâline getiriyor.”

Netflix uzun süredir interaktif içerikler sunsa da, bu yaklaşımı konuşturmayı Black Mirrror: Bandersnatch ile başarmıştı. Şirketin en yeni interaktif içeriği olan “You vs. Wild” da bugün itibarıyla Netflix izleyicileriyle buluşacak.

YouTube interaktif reklamlarla çeşitli testler yapmıştı. Orijinal içerik planlarını gözden geçiriyor gibi görünen şirket, büyük bütçeli bazı yapımları iptal etme kararı almıştı. YouTube’un yeni orijinal içeriklerinin birkaç hafta içinde duyurulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER