Eğlence

YouTube indirilen videoları farklı cihazlarda eş zamanlamayı test ediyor

youtube android google arama sonuçları indirilen video

YouTube’un Premium paketinde sunduğu en önemli özelliklerden birisi de içeriklerin çevrimdışıyken izlemek için indirilebilmesi. Şirket bu deneyimi geliştirmek adına çalışmaya devam ediyor. Android Police sitesinin haberine göre, YouTube indirilen videoları farklı cihazlarda eş zamanlamayı mümkün kılan bir eklentiyi test ediyor.

Bu eklentinin YouTube Android uygulamasının hem beta hem de stabil versiyonlarında aktif olduğu belirtilse de; Android Police ekibi, eklentiyi çalıştırmayı başaramadıklarını belirtiyor.

Ayarlar menüsünde “cihazlar arası çevrimdışı ayarlar” butonuna dokunulduğunda kullanıcıların karşısına bir açılır pencere çıkıyor. Burada kullanıcılara eş zamanlamayı aktif hâle getirmeyi isteyip istemedikleri soruluyor. Bu özellik aktif hâle getirilse de, YouTube’un iki Android cihaz arasında eş zamanlama yapmadığı belirtiliyor. Özelliğin test kapsamının sınırlı olması muhtemel görünse de, YouTube’un tamamen vazgeçmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

YouTube indirilen videolar için eş zamanlama özelliğini uzun süredir değerlendiriyor olabilir. Bu özelliğin izleri ilk olarak 2018’de görülmüştü. YouTube’un iki yılın ardından testleri biraz daha sıkılaştırması, özelliğin yakında kullanıcılarla buluşabileceğini düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER