Teknoloji

YouTube ikinci nesil Apple TV gibi eski cihazlara uygulama erişimini kapatıyor

rusya youtube

youtube-logo-210415

YouTube diğer uygulama ve servislerin veri bağlantısı ve erişimine olanak sağlayan uygulama programlama arayüzünde (API) değişiklik yaptığını açıkladı. Bunun sonucunda ikinci nesil Apple TV gibi daha eski cihazlarda, çeşitli akıllı TV’lerde ve oyun konsollarında YouTube uygulaması kullanılamaz hâle gelecek.

MacRumors tarafından dikkat çekilen bir Google yardım yazısında bu hamleye dair gerekçeler ve detaylar veriliyor, değişikliğin dün itibarıyla geçerli olduğu belirtiliyor. YouTube veri API’sini daha fazla özellik sunmak amacıyla güncellediğini belirten YouTube, eski versiyonun 20 Nisan 2015 tarihinde kapatıldığını kaydetti. Bunun sonucunda 2012 ve daha eski model cihazlarda mevcut YouTube uygulaması çalışmayacak.

Daha eski iPhone, iPad ve iPod touch modellerinin uygulama üzerinden video kanalına erişmek için iOS 7 ve üstü sürümle çalışıyor olması gerekiyor.

Tabii ki, daha eski cihaz kullanan bazı kullanıcıların YouTube’un bu yeni uygulamasının etrafından dolaşması mümkün olabilir. Örneğin eski iOS cihaz sahipleri Safari mobil internet tarayıcısı üzerinden YouTube’un mobil web sitesini kullanabilirler.

YouTube uygulaması 2013 ve daha yeni model akıllı TV, Blu-ray oynatıcı, oyun konsolu ve diğer cihazlarda çalışabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER