Eğlence

YouTube hikaye özelliğini mobil uygulamalarında test ediyor

youtube hikayeSnapchat’in başlattığı, ancak Instagram’ın parlattığı hikaye konsepti bir gün tüm interneti ele geçirecek gibi görünüyor. Özellikle Facebook’un fazlasıyla kapıldığı bu furyaya son olarak YouTube aracılığıyla Google katıldı. YouTube hikaye özelliğini iOS ve Android uygulamalarında test etmeye başladı.

Mevcut işaretler, YouTube’un özelliği sunucu üzerinden yaptığı güncellemeyle kullanıcılara ulaştırdığını gösteriyor. Teste dahil edilen kullanıcılar, kısa video hikayeler kaydedebiliyor. Bu hikayeler, Instagram ve Facebook’ta olduğu gibi ana sayfanın üst kısmında listeleniyor. Böylelikle YouTube’un mobil uygulamalarını açanlar için hikayelerin daha görünür hâle gelmesi sağlanıyor.

Google’ın hikayelerin gösterimi için Instagram ve Facebook’unkine benzer bir tasarımı seçmiş olması dikkat çekse de, bunun kullanıcıları fazla şaşırtmamak adına yapılmış olması muhtemel görünüyor.

YouTube hikaye özelliğiyle kendisine yabancı bir alana girmiş gibi değerlendirilebilir. Ancak artık hem Facebook’un hem de Instagram’ın YouTube’un rakipleri arasında sayılabileceğini unutmamak gerekiyor. Instagram da kısa süre önce kullanıcıların 1 saat uzunluğunda videolar yükleyebileceği IGTV platformunu hayata geçirmişti. YouTube’un da hikaye özelliği sunmasıyla birlikte iki platform arasındaki rekabet biraz daha sertleşebilir.

İLGİLİ HABERLER