Teknoloji

YouTube HDR video içerikleri bu yıl içinde sunmaya başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
youtube hdr video
Görsel: FlatspanelHD

YouTube görüntü teknolojileri alanında yaşanan gelişmelere çabuk uyum sağlamasıyla biliniyor. 4K, HFR (Yüksek çerçeve hızı), daha iyi kodlama ve hatta 8K üzerine sürekli iyileştirmeler yapan internet video devi bu yıl içinde HDR (yüksek dinamik aralık) videolar da desteklemeye başlayacak.

LG, CES 2016 kapsamında düzenlediği basın toplantısı sırasında, bu yıl çıkacak OLED TV’lerinin YouTube’un sağlayacağı HDR içerikleri de destekleyeceğini kaydetti.

 

 

Anlayacağınız, YouTube HDR video desteğinin temel nedeni 2016 yılı içinde sayılarının hızlı şekilde artmasını beklediğimiz HDR TV’ler. Aslında YouTube’un HDR videolarını destekleyecek tek şirket LG olmayacak. Samsung ve Hisense de YouTube’un sağladığı HDR videoları CES 2016’da gösterdi.

YouTube’un HDR içeriği sunması için Google’ın VP9 video kodlayıcısını geliştirmesi gerekiyor. Şimdiye kadar VP9 HDR desteklemiyordu, ancak VP9-Profile 2 ile birlikte bu durum değişecek. VP9 destekleyen 2015 model TV’lerin VP9 Profile 2’ye güncellenip güncellenmeyeceği bilinmiyor. Bu arada Google’ın VP9-Profile 3 için çalışmalar yaptığı da söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER