Eğlence

YouTube videolardaki hataları düzeltmeyi kolaylaştırıyor

youtube

Herkes hata yapabilir. Ancak bir YouTube videosunda yanlış bir bilgi vermek veya pot kırmak, “düzeltilmesi zor hatalar” kategorisinde yer alıyor. Gerekli düzenlemeleri yapıp videoyu yeniden yüklemek mümkün olsa da, bu tüm yorumların ve etkileşim ölçümlerinin kaybına yol açıyor. Videonun tanımına bir not eklemek veya düzeltme içeren bir yorumu tepeye sabitlemek gibi alternatifler mevcut olsa da, bunlar da kolaylıkla gözden kaçabiliyor.

YouTube bu nedenle “düzeltmeler” adını taşıyan yeni bir özellik sunuyor. Bu özellik sayesinde içerik yapımcıları videolarına daha kolay fark edilen düzeltmeler ekleyebilecek.

Video yüklendikten sonra içerik yapımcıları, bilgi kartı şekilde görünecek düzeltmeleri videolarına yerleştirebilecek. Bunlar belirlenen zamanda videonun sağ üst köşesinde görünecek. “Düzeltmeleri görüntüle” ikonuna tıklatıldığında videonun açıklamasında hangi düzeltmelerin yapıldığı detaylı şekilde gösterilecek.

Videolara düzeltme eklemeye yönelik talimatlara buradan ulaşabilirsiniz. Yeni özelliği anlatan videoyu ise hemen yukarıda bulabilirsiniz.

Bu yeni özellik kökten bir çözüm gibi görünmese de, içerik yapımcıları için bir hayli yararlı olacak gibi görünüyor. YouTube yeni özelliğiyle içerik yapımcılarının üstündeki “hata yapmamalıyım” baskısını biraz olsun hafifletebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER