Teknoloji

YouTube Hac kanalında kutsal topraklardan canlı yayın

Pazar günü Kurban Bayramı başlıyor, 2.5 milyona yakın Müslüman da Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde Hac vazifelerini yerine getirmek için bulunuyor. İslam’ın beş şartından biri olan Hac vazifesini bu yıl yerine getirme fırsatı bulamayan, ancak kutsal toprakların ruhani havasını yaşamak, orada Hac görevini yerine getirenlerin heyecanına ortak olmak isteyenlerin imdadına YouTube yetişti.

Suudi Arabistan Kültür ve Bilgi Bakanlığı ve YouTube’un işbirliği doğrultusunda bir Hac kanalı açıldı. Bu Hac kanalı üzerinden Mekke’yi 24 saat boyunca canlı olarak izlemek mümkün olacak. Ayrıca bu kanalı ziyaret edenler yorum bırakma şansına da sahip olacak. Aslında bu, YouTube’un Mekke’den gerçekleştirdiği ilk canlı yayın değil. Geride kalan Ramazan ayında da Mescid-i Haram’da kılınan namazlar YouTube üzerinden canlı yayınlanmıştı.

Google’ın blogunda yazdığı yazıda canlı yayının 5 Kasım Cumartesi günü gerçekleşeceği yazıyor. Ancak yazıyı yazdığımız sırada aşağıdaki bağlantıyı ziyaret ettiğimizda canlı yayının açık olduğunu gördük.

İlgili – YouTube Hac Kanalı

İLGİLİ HABERLER