Teknoloji

YouTube günde 4 milyar video izleme rakamına ulaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Popüler video paylaşım sitesi YouTube, günde 4 milyarlık, dudak uçuklatıcı bir video izleme rakamına ulaştı. Yapılan açıklamada, her gün, dakikada 60 saat civarında videonun siteye yüklendiği belirtildi. Reuters’ın haberine göre bu videoların sadece yüzde onunun parasal kazanca çevirilmesine rağmen, şirket reklamlar sayesinde 5 milyar dolarlık bir gelire sahip durumda.

Yeni rakamlara göre video paylaşım sitesi, geçtiğimiz yıl gözle görülür bir büyüme gerçekleştirdi. Mayıs 2011’de Google tarafından yapılan açıklamada, siteye dakikada 48 saatlik video yüklendiği belirtilmişti.

Bu büyümeye rağmen, Youtube izleyici kitlesini kuvvetlendirme adında daha profesyonel video kaynakları bulma arayışını sürdürüyor. Bu doğrultuda, 2011’in kasım ayında, Google, Disney ve Pixar ile içeriklerinin izle-öde modeli çerçevesinde paylaşılması için bir anlaşma imzalamıştı.

Bunun yanı sıra, sitede değişiklikler yapılmaya devam ediliyor. Bu yeniliklerden biri videoların izleme oranını bire bir ve liste olarak karşılaştırma olanağı sağlayan YouTube Slam.  Hızla artan video sayısına rağmen, erişimin kolaylaşmasını sağlayan sosyal ağlara entegrasyon ve kanallardaki yenilik, yenilikler içinde en faydalı gözükeni.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER