Teknoloji

YouTube’un Google+ tabanlı yenilenmiş yorum sistemi faaliyete geçiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google+’ı tüm servislerine entegre etmek isteyen Google bu konuda yeni bir adım daha atıyor. Şirketin halihazırdaki en popüler servislerinden biri konumunda olan YouTube, bu haftadan itibaren yenilenmiş bir yorum sistemine kavuşuyor. Google+ tabanlı bu yorum sisteminin duyurusu ilk olarak geçtiğimiz eylül ayında yapılmıştı. Küçük gruplarla yapılan test sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yeni yorum sisteminin küresel çapta dağıtımına başlandı.

youtube-google-plus-yorum-071113

Pek çok kişi tarafından bir ”hayalet kasaba” olarak tanımlanan Google+’ı hareketlendirmek isteyen Google için YouTube’un geniş ve aktif kullanıcı tabanı oldukça cazip bir seçenek oluşturuyor. Şirket YouTube yorumlarını Google+ ile entegre ederek bir taşla iki kuş birden vurmayı amaçlıyor.

Google, YouTube yorumlarına hakim olan aceleci havanın Google+ entegrasyonu sayesinde daha zeki bir yapıya bürünmesini planlıyor. Şirketten yapılan açıklamada bu yeni sistemle birlikte YouTube’da yapılan yorumların kullanıclar adına daha fazla anlam ifade etmesinin hedeflendiği belirtildi.

Yenilenen sistem dahilinde kullanıcıların YouTube’da yorum yapabilmesi için Google+ profilleriyle YouTube hesaplarını bağlaması gerekiyor. Pek çok YouTube kullanıcısı 2012 yılında Google’ın bu entegrasyonu mümkün kılmasının ardından iki hesap arasında bağlantı oluşturmuştu. Kullanıcılarına YouTube’da nasıl görüneceklerini belirleme şansını sunan şirket, mevcut kanal adını kullanma, gerçek ismi kullanma veya yeni bir kanal ismi oluşturma seçeneklerini teklif etmişti. Kullanıcıların Google+ profili ise bu tercihten bağımsız olarak YouTube hesaplarıyla entegre ediliyor.

Kullanıcılar bu yeni dönemde videoların altında ilk olarak yükleyen kişinin, popüler kişilerin yorumlarını ve videoya ilişkin tartışmaları görüp yorumcuları Google+ çemberlerine ekleyebilecek. Yorumların ”en popüler” veya ”yeniden eskiye” biçiminde görüntülenmesi de mümkün olacak. Google+ entegrasyonu sayesinde kullanıcılar yorumlarını kimlerin görebileceği konusunda da tercih yapma şansına kavuşacak. Video sahipleriyse bu yeni dönemle birlikte yorum yönetimini daha rahat biçimde gerçekleştirebilecek. Yeni araçlar sayesinde yorumları yayına vermeden önce denetlemek, bazı kelimeleri yasaklamak veya bazı kullanıcıların yorumlarını otomatik olarak onaylamak gibi kontrol seçenekleri video sahiplerinin önünde bulunacak.

İlgili >> YouTube

İLGİLİ HABERLER