Manşetler

YouTube Google+ tabanlı yeni yorum sisteminde spam sorunu yaşadığını kabul etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube’daki Google+ yorumları şu anda spam problemi yaşıyor, ya da en azından YouTube böyle bir durumun varlığını kabul ediyor.

youtube-gereksiz-yorum-271113

Bu ayın başlarında YouTube’da faaliyete geçirilen yeni yorum sistemi Google+ hesabının bulunmasını gerekli kılıyor. Bazı kullanıcılarının şikayet ettiği bu sistemle ilgili dile getirilen endişelerin boş olmadığı, yaşanan bu spam problemi sayesinde daha iyi şekilde anlaşılıyor.

YouTube’un blogunda dün yayınlanan yazıda, yeni sistemin geçmişte YouTube yorum sistemini sekteye uğratan birçok spam sorununu çözdüğü, ancak bununla birlikte yeni kötüye kullanım fırsatları yarattığı kaydedildi. Yeni yorum sisteminin faaliyete geçmesinden kısa bir süre sonra da bazı kullanıcıların bu fırsatlardan yararlandığı farkedildi.

Video paylaşım sitesi blog yazısında sorunun varlığını kabul etmekten daha fazlasını yaptı ve saldırı planının detaylarını verdi. Gelecekte gereksiz yorumları azaltmak amacıyla geniş kapsamlı bir güncelleme yayınlanacak, böylelikle kötü bağlantılar ve sahtecilik girişimleri tespit edilecek. Ayrıca ASCII formatında şekillerin tanımlanması süreci iyileştirilecek, uzun yorumların görüntülenme şekli değiştirilecek.

Ayrıca YouTube gelecekte yorumları ve videoları daha iyi şekilde yönetmeye dair daha fazla güncelleme çıkarılacağının, yorum sıralama ve eski tarz yorumların moderasyonu konusunda da iyileştirmeler sağlanacağının sözünü verdi. Aslında toplu moderasyon araçları uzun zamandır video yapımcılarının talepleri arasında bulunuyordu ve görülüyor ki, YouTube çok yakında bu araçları sunacak.

YouTube gereksiz yorumların başlangıçta yeni sistemi kullanmayı zor hâle getirdiğini, ancak sorunların çözülmesiyle birlikte daha çok kullanıcının bu yeni sisteme dahil olacağına inandığını belirtti.

İlgili >> YouTube

[Görsel – Pocket-lint]

İLGİLİ HABERLER