Eğlence

YouTube Google Cardboard için özel sanal gerçeklik videolarını duyurdu

google-cardboard-260614

YouTube, Android platformundaki Google Cardboard kullanıcıları için yeni özellikler duyurdu. Google Cardboard aracılığıyla stereoskopik bir deneyim sunan sanal gerçeklik videolarını duyuran şirket, söz konusu videoların düz bir ekran üzerinde de görüntülenmesine izin veriyor.

Geçtiğimiz mart ayında 360 derecelik video desteğine kavuşan YouTube, mayıs ayında da bu videoların Google Cardboard aracılığıyla oynatılmasını mümkün kılmıştı. Ancak video paylaşım sitesi, o dönemde sunduğu hizmet için “sanal gerçeklik” tanımlamasını kullanmaktan özellikle kaçınmıştı.

youtube-sanal-gerceklik-061115

YouTube, sanal gerçeklik videoları için özel bir çalma listesi de oluşturdu. Söz konusu listedeki en ilgi çekici video ise yeni Açlık Oyunları filminin fragmanı. Google, sistemin nasıl işlediğini de kısa bir videoyla anlatıyor. Android telefona ve Google Cardboard görüntüleyicisine sahip olanlar, güncellemeyi yaptıktan sonra videoları Google Cardboard aracılığıyla izleyebiliyor.

Google, geleneksel düz ekran YouTube videoları için de “sanal sinema salonu” adını verdiği bir platform oluşturdu. Kullanıcılar diledikleri bir videoyu Google Cardboard’da izleme seçeneğini işaretledikten sonra telefonu Google Cardboard’a yerleştiriyor ve karanlık bir odada büyük ekranda video izleme deneyimini yaşayabiliyor.

İLGİLİ HABERLER