Teknoloji

YouTube Go uygulaması yolun sonuna geldi

youtube podcast kanal mağazası
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube Go uygulamasının macerası yakında sona erecek. YouTube’dan yapılan açıklamada, uygulamanın ağustos ayı itibarıyla kapanacağı belirtildi. Zaman içinde uygulamaya olan ihtiyacın azalması, bu kararın alınmasındaki ana faktör olarak ön plana çıkıyor.

Go uygulaması internet bağlantısının kötü, mobil internet fiyatlarının yüksek ve giriş seviyesi telefonların ana uygulamayı yeterince iyi şekilde çalıştıramadığı senaryolar için geliştirilmişti. Ancak Go’nun yayınlandığı 2016’dan bu yana YouTube’un ana uygulamasında da önemli ilerlemeler kaydedilmiş durumda.

Ana uygulamada yapılan iyileştirmeler, uygulamanın giriş segmenti cihazlarda ve bağlantı hızlarının düşük olduğu ortamlarda daha iyi çalıştırılmasını sağlamıştı. YouTube, insanların mobil veri tüketimini sınırlayacak seçenekleri de uygulamaya eklemeyi planlıyor. Hem yapılan değişiklikler hem de yapılacak değişiklikler, YouTube Go’ya olan ihtiyacı azaltıyor.

YouTube Go’nun mevcut kullanıcılarına YouTube’un ana uygulamasına geçiş yapmaları tavsiye ediliyor. Ana uygulamayla kullanıcıların yorum yapması, içerik paylaşması ve koyu temaya geçiş yapması mümkün oluyor.

YouTube Go uygulaması ilk olarak Endonezya ve Hindistan’da kullanıcılarla buluşmuştu. 2018’de ise uygulama 130’dan fazla ülkede erişime açılmıştı. Google’ın bu kararı, Android Go platformunun geleceği konusunda da akıllara bazı soru işaretleri getiriyor. Bu soruların yanıtı önümüzdeki dönemde bulunacak.

İLGİLİ HABERLER