Eğlence

YouTube Go uygulamasının beta test süreci sona erdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube goGoogle uzun bir süredir YouTube uygulamasının mobil cihazlara yönelik daha hafif bir versiyonu üzerinde çalışıyordu. YouTube Go adını taşıyan uygulama, uzun süredir beta sürecindeydi. Google, bu süreçte uygulamayı daha iyi hâle getirmek için kullanıcılardan geri bildirim toplamıştı.

Uygulamanın tam sürümü, sonunda Google Play Store’daki yerini aldı. Ancak bu durum, uygulamaya herkesin erişebildiği anlamına gelmiyor. YouTube, “hafif” uygulamasını ilk etapta belli bölgelerde kullanıma sundu. Veri tasarrufu özelliğinin de sadece belli bölgelerde aktive edildiğini düşününce bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor.

YouTube’un yeni uygulaması, kullanıcılara videoları indirme ve telefonlarının dahili depolama alanında veya SD kartlarında saklama imkânını sunuyor. Bu videolar daha sonra Bluetooth aracılığıyla yakındaki arkadaşlarla da paylaşılabiliyor.

YouTube Go ilk etapta Endonezya ve Hindistan’da indirilebiliyor

YouTube Go uygulamasını kullanabilmek için Android 4.1 Jelly Bean veya daha yeni bir sürümün yüklü olduğu bir Android cihaza sahip olmak gerekiyor. Uygulamayı ilk etapta sadece Endonezya ve Hindistan’daki kullanıcılar indirebilse de, daha sonrasında kapsama alanının genişletilmesi planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER