EğlenceManşetler

YouTube Go çevrimdışı görüntüleme ve paylaşım özellikleriyle tanıtıldı

youtube go

youtube goGoogle, video paylaşım servisi Youtube’un erişilebilirliğini daha da genişletmek amacıyla tasarlanan yeni uygulaması YouTube Go’yu duyurdu. Hindistan’daki kullanıcılar dikkate alınarak tasarlanan ve geliştirilen bu uygulama ilk olarak Hintliler tarafından test edilecek, daha sonra dünya çapında yaygınlaşacak. YouTube Go, internet bağlantısının yavaş ve kısıtlı olduğu alanlar dikkate alınarak geliştirildi.

YouTube Go kullanıcılara videolarını çevrimdışı görüntülemek için kaydetmelerine izin verecek. Buna ek olarak kalite ve dosya boyutu belirleme seçenekleriyle bir indirme işleminin ne kadar veri tüketeceğini de kontrol etme fırsatı sunacak. Ayrıca uygulama yakınlardaki kullanıcılarla, herhangi bir mobil veri tüketimi olmadan yerel paylaşma izni de verecek. YouTube Go, YouTube’un bu yılın başlarında ilk olarak Hindistan’da çıkardığı Smart Offline (Akıllı Çevrimdışı) özelliği üzerine inşa ediliyor.

youtube goYouTube ürün yönetiminde sorumlu başkan yardımcısı Johanna Wright, konuyla ilgili olarak yayınlanan basın açıklamasında YouTube Go’nun gelecek nesil kullanıcılara video paylaşımı ve deneyimi konusunda yardımcı olan yepyeni bir uygulama olarak tanımlıyor. YouTube Go’nun sıfırdan, Hindistan’dan gelen fikirler ve öngörülerle geliştirildiğini; mobil kullanıcılara videonun gücünü, veri tüketimi ve bağlantısı noktasındaki bilinçlerini dikkate alarak, aynı zamanda yerel bazda da yararlı ve sosyal olmaya devam ederek sunduğunu dile getiriyor.

YouTube Go, Google’ın Yeni Delhi’de düzenlediği, ayrıca Hindistan pazarına hitap eden birkaç yeni ürünün de boy gösterdiği bir etkinlikte duyuruldu. Bunların birçoğunun çok yakında dünya çapında da kullanıma sunulması bekleniyor. Google CEO’su Sundar Pichai, mobilin giderek daha fazla öncelik kazandığı dünyada, Hint kullanıcıların internetin geleceğiyle ilgili olarak kendilerine ön fikirleri verdiğine dikkat çekiyor. Buna ek olarak Hintliler’in bağlanabilirlik ve veri tüketimiyle ilgili endişelerinin evrensel olduğunu öğrendiklerini de vurguluyor.

Hindistan’daki kullanıcılar üye olup YouTube Go’yu test edebiliyor. Ancak uygulamanın ülkede veya dünyanın başka noktalarında ne zaman resmen kullanıma sunulacağı noktasında herhangi bir bilgi verilmiyor.

İLGİLİ HABERLER