Teknoloji

YouTube Gaming uygulamasının fişi çekiliyor

google youtube gaming

YouTube‘un pek de başarılı olmayan bağımsız bir oyun uygulaması sunma deneyi nihayet sona eriyor. Şirketten yapılan açıklamada, YouTube Gaming uygulamasının fişinin 30 Mayıs itibarıyla çekileceği açıklandı. Kararın gerekçesi olarak ise pek çok kişinin hâlâ canlı oyun yayınlarını izlemek ve oluşturmak için YouTube’un ana uygulamasını kullanması gösterildi. YouTube Gaming’in önemli özelliklerinin büyük kısmı YouTube’un ana uygulamasında açılan oyun bölümüne eklenmişti.

YouTube Gaming, YouTube’un giderek büyüyen oyun yayını çılgınlığından daha fazla pay alma isteğiyle 2015’te doğmuştu. Canlı yayın deneyimini geliştirmesi amaçlanan uygulama, YouTube için bir tür test merkezi işlevi de görmüştü. YouTube koyu renk modu gibi özellikleri ana uygulamasından önce YouTube Gaming’de test etmişti.

Ancak oyun videolarının hâlâ YouTube’un ana uygulaması üzerinden izlenmesi ve pek çok kişinin YouTube Gaming’in amacını tam olarak anlamaması, uygulamanın sonu hakkında ilk işareti vermişti. Bunun üzerine ana uygulaması içinde özel bir oyun bölümü oluşturan video paylaşım servisi, YouTube Gaming’in bazı ana özelliklerini bu özel bölümde de sunmuştu.

YouTube Gaming için yol 30 Mayıs itibarıyla sona erecek. Kullanıcıların YouTube’un içindeki oyun bölümüne yönlendirilmesi ise şimdiden başlamış durumda. Oyun aboneliklerinin taşıması da gerçekleştirilse de, kaydedilen oyun listeleri taşınmadığı için kullanıcıların yeniden liste oluşturması gerekiyor. YouTube’un ana uygulaması içindeki oyun bölümünün hâlihazırda 82 milyondan fazla abonesi bulunuyor. Bu sayının YouTube Gaming’i indiren kişi sayısından fazla olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER