Eğlence

YouTube Escape2021 etkinliğiyle yılı değerlendirecek

youtube yapay zekâ
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube müzisyenlerin ve içerik yapımcılarının katılacağı 24 saatlik interaktif bir etkinlikle bu yılki en popüler trend ve videolarına bir bakış atacak. Escape2021 adını taşıyan bu özel etkinlik, üç bölümden oluşacak. YouTube Escape2021 etkinliğinin ilk bölümü 16 Aralık’ta Türkiye saatiyle 08:00’da başlayacak.

YouTube uzun süre boyunca yıl sonu değerlendirmesini Rewind ile yapmıştı. Bu yüksek prodüksiyonlu özet videoları, içerik yapımcıları ve izleyiciler tarafından sert şekilde eleştirilmiş ve şirketin platformu reklam verenler için sterilize etmeye çalıştığı öne sürülmüştü.

YouTube’dan ekim ayında yapılan açıklamada, şirketin enerjisini farklı türde prodüksiyonlara yönlendireceği söylenmişti. YouTube’dan The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Escape2021’in Rewind’ın yerini almayacağını, ancak yılın trendlerini kutlamanın yeni bir yöntem olduğunu belirtti.

Etkinlik YouTube’un daha kapsayıcı çevrimiçi deneyimler sunma hedefine dair bir girişim gibi görünüyor. YouTube’dan yapılan açıklamada, etkinlikte bilgi sorularının, trend tabanlı görevlerin ve gerçek zamanlı canlı deneyimler olacağı ve bunların hepsini müzikal performansların takip edeceği belirtildi.

YouTube Escape2021 etkinliğinde  BTS, Doja Cat ve Mark Rober gibi isimler izleyicilerin karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER