Teknoloji

YouTube en büyük yıldızlarıyla film çekmeye başlıyor

youtube go

youtube-logo-140415

YouTube, içerik oluşturucularına yatırım yapmayı sürdürüyor. Beş yeni ortaklığın duyurusunu yapan video paylaşım sitesi, bu ortaklıklardan biri kapsamında film dünyasına da adım atacak. İki yıl önce DreamWorks Animation’ın satın aldığı Awesomeness TV ile işbirliği yapacak olan YouTube, önümüzdeki iki yıllık dönemde çok sayıda film yayınlamayı planlıyor. Standart bir sinema filmi uzunluğunda olması beklenen bu filmlerin ilkinin önümüzdeki sonbaharda görücüye çıkması amaçlanıyor.

Ortaya çıkacak sonucun neye benzeyeceği konusunda şimdiden bir çıkarımda bulunmak mümkün olmasa da, YouTube’un kendi yetiştirdiği video yıldızlarıyla film çekmesi kulağa mantıklı bir fikir gibi geliyor. İki yıllık sürede pek çok film çekme taahhüdü göz önüne alınınca her filmin oldukça hızlı prodüksiyonlar sonucunda ortaya çıkacağı anlaşılıyor. İlk olarak YouTube üzerinden yayınlanacak filmleri daha sonra başka platformlarda izlemek de mümkün olacak. Video paylaşım servisi böylelikle kendisi adına farklı bir dağıtım organizasyonu kurmayı planlıyor. Büyük film stüdyolarının YouTube’un bu planından hoşnut kalması pek mümkün gözükmüyor.

Awesomeness TV ile yapılan işbirliğine ek olarak, YouTube dört farklı kanalı daha üretecekleri yeni içeriklerde destekleyecek. The Fine Brothers, Pranks vs. Prank, Joey Graceffa ve Smosh tarafından hazırlanacak içerikler genellikle komedi odaklı olacak. YouTube’un prodüksiyon aşamasına nasıl destek vereceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER