Eğlence

YouTube dikey video açılımını iOS uygulamasına da taşıyor

rusya youtube

youtube dikey videoYouTube dikey video açılımını uzun bir bekleyişin ardından iOS uygulamasına da taşıdı. Artık iPhone ve iPad sahipleri de dikey videoları ekranın tamamını kaplayacak şekilde görebilecek. Şimdiye kadar dikey videoların yanında görülen siyah çubuklar ortadan kalkacak.

Bu değişikliği ağustos ayında duyuran YouTube, yeni görünümü bazı kullanıcılarına erkenden açmıştı. Bu hafta itibarıyla YouTube’u mobil cihazları üzerinden ziyaret eden tüm kullanıcılar bu görünümden yararlanabilecek.

Dikey videolar zaman zaman sinir bozucu olsa da; insanların akıllı telefonları kullanım alışkanlıkları ve telefonların doğaları gereği, akıllı telefonlara fazlasıyla uyuyor. YouTube’a eklenen dikey video sayısının da her geçen gün arttığı düşünülünce mobil uygulamaların da dikey videolara uygun biçimde güncellenmesine şaşırmamak gerekiyor.

YouTube dikey video açılımında bir geçiş süreci yaşıyor

YouTube dikey video açılımını iOS uygulamasına taşısa da, bu durum platformun dikey videoları tam ekranda göstermeye tamamen hazır olduğu anlamına gelmiyor. Pek çok dikey videonun YouTube’a yüklenirken yanlarında siyah çubuklarla gösterilecek biçimde kodlanması, bu videoları teknik olarak yatay videolara dönüştürüyor. YouTube’un söz konusu kodlamayı değiştirerek dikey video açılımını daha anlamlı hâle getirmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER