Teknoloji

YouTube da Google’daki işten çıkarmalardan payını alıyor

youtube tv

Google’daki işten çıkarmalardan YouTube da nasibini alıyor. Video paylaşım platformuna yakın kaynaklar tarafından verilen bilgiye göre, şirkette işletme tarafında çalışan personelde kesintiye gidiliyor.

Konuyla ilgili açıklamanın platformun işletme şefi Mary Ellen Coe tarafından çalışanlara yapıldı. Platform bünyesinde binlerce kişi işletme operasyonları, iş birlikleri ve reklam gibi alanlarda Coe’ye bağlı olarak çalışıyor.

Google’da geçtiğimiz haftadan beri farklı birimlerde işten çıkarmalar gerçekleştiriliyor. İlk etapta 1000 civarında çalışanıyla yollarını şirket, daha sonra reklam biriminde iş gücü kesintisine gitmişti. Google CEO’su Sundar Pichai de şirkette işten çıkarmaların yıl boyunca devam edeceğini açıklamıştı.

YouTube’dan çıkarılanlar da şirket bünyesinde farklı rollere geçiş yapabilecek

Diğer birimlerde olduğu gibi, YouTube tarafında da işten çıkarılanlara şirket bünyesindeki başka rollere geçiş yapabilmeleri için kısa süreli bir fırsat sunulacak. Sızan bilgilere göre, içerik yapımcısı iş birlikleri ekibinde görev yapan yaklaşık 100 çalışanla yollar ayrılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER