Teknoloji

YouTube Connect canlı yayınlarda Periscope’un rakibi olabilir

youtube connect

Google YouTube üzerinden canlı yayın yapmayı çok daha kolay hâle getirecek bir yöntem üzerinde çalışıyor olabilir. VentureBeat‘in haberine göre şirket YouTube Connect adını taşıyan yeni bir mobil uygulama üzerinde çalışıyor.

Connect, Periscope ve Facebook Live gibi, kullanıcılara telefonlarıyla hemen canlı yayın yapma imkanı sunan uygulamalarla benzer şekilde çalışacak. Yayınlar hem uygulama içinden hem de video paylaşım servisi üzerinden izlenebilecek. Ayrıca daha önceki yayınlar da tekrar izleme amacıyla kaydedilecek.

Google henüz bu uygulamayla ilgili olarak ortalıkta dolaşan söylentilere yönelik bir yorumda bulunmuyor. Ancak böyle bir uygulamanın gelmesi çok da şaşırtıcı sayılmaz. Google’ın video servisi İçerik Oluşturucu Stüdyosu üzerinden çeşitli canlı yayın araçları sunuyor, ancak bunun Periscope’un sunduğu pratiklikten ve hızdan uzak olduğunu görüyoruz.

Bu arada video servisi oyun canlı yayınları için Amazon’un Twitch’inin karşısına YouTube Gaming servisi ve uygulamasıyla dikilmişti. Söz konusu uygulama olumlu şekilde karşılanmıştı. Sahip olacağı iddia edilen özellikler Connect’i de mobil cihazlarla canlı yayınlarda önde gelen araçlardan biri hâline getirebilir.

İLGİLİ HABERLER